Παραδοσιακά πιάτα
- Fegato alla Veneziana: συκώτι τηγανιτό με κρεμμύδια
- Sarde in saor: τηγανιτές σαρδέλες μαριναρισμένες σε ξύδι
- Baccala' mantecato: μπακαλιάρος
- Seppie col nero: σουπιές μαγειρεμένες με το μελάνι τους
- Anguilla alla veneziana: χέλι σε σάλτσα λεμονιού
- Risi e Bisi: ρύζι και αρακάς
- Scampi alla busar: καραβίδες σε κόκκινη σάλτσα
- Spaghetti alle vongole: μακαρόνια με αχιβάδες
- Risotto con cozze: ρύζι με μύδια
- Moleche: καβούρια
- Fritto misto: ποικιλία τηγανιτών θαλασσινών
Παραδοσιακά γλυκά
- Bussolai Veneziani: μπισκότα από το νησί Μπουράνο
- Baicoli: μπισκότα
- Fritelle: είδος λουκουμά με γέμιση κρέμας(γλυκά του καρναβαλιού)
- Galani: τραγανά μπισκότα με επικάλυψη ζάχαρης(γλυκά του καρναβαλιού)
- Castagnole
- Pan del Doge
- Meringue: μαρέγκες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου