Βενετσιάνικη κουζίνα

 Παραδοσιακά πιάτα

  • Fegato alla Veneziana: συκώτι τηγανιτό με κρεμμύδια
  • Sarde in saor: τηγανιτές σαρδέλες μαριναρισμένες σε ξύδι
  • Baccala' mantecato: μπακαλιάρος
  • Seppie col nero: σουπιές μαγειρεμένες με το μελάνι τους
  • Anguilla alla veneziana: χέλι σε σάλτσα λεμονιού
  • Risi e Bisi: ρύζι και αρακάς
  • Scampi alla busar: καραβίδες σε κόκκινη σάλτσα
  • Spaghetti alle vongole: μακαρόνια με αχιβάδες
  • Risotto con cozze: ρύζι με μύδια
  • Moleche: καβούρια
  • Fritto misto: ποικιλία τηγανιτών θαλασσινών

    Παραδοσιακά γλυκά
    • Bussolai Veneziani: μπισκότα από το νησί Μπουράνο
    • Baicoli: μπισκότα
    • Fritelle: είδος λουκουμά με γέμιση κρέμας(γλυκά του καρναβαλιού)
    • Galani: τραγανά μπισκότα με επικάλυψη ζάχαρης(γλυκά του καρναβαλιού)
    • Castagnole
    • Pan del Doge
    • Meringue: μαρέγκες

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου